Skip to main content Mälardalens högskola | Mälardalens högskola

Referera mera - om akademisk hederlighet

en självstudieguide från Högskolebiblioteket

Guider till olika referensstilar

Här nedan har vi samlat guider och manualer för olika referensstilar som ofta används på Mälardalens högskola. Här finns manualer för APA, Harvard, IEEEChicago/Oxford och MLA.

APA

I augusti 2019 kom den 7:e upplagan av APA (Publication Manual of the American Psychological Association) och i den finns en mängd förändringar. Det kommer dock att finnas information om både 6:e och 7:e upplagan ett tag framöver bland våra lokala guider och riktlinjer vid MDH.

APA är en standard som används i många olika discipliner inom samhällsvetenskap utöver psykologi och pedagogik. På MDH används den även inom energiteknik, byggnadsteknik och företagsekonomi för att nämna några områden.

På organisationens hemsida finns en del fritt material kring hur du använder APA-stilen både i din referenslista och i löpande text. Den tryckta manualen finns också på biblioteken i Eskilstuna och Västerås.

 


Länkar till olika lärosätens APA-manualer

IEEE

MLA

Harvard

Chicago och Oxford - fotnotsreferenser

Stilguiderna från Umeå universitet baseras på 17:e upplagan av The Chicago manual of style.

Chicago manual of style finns på MDH:s bibliotek och det finns en del material fritt här:

En webbresurs från Göteborgs universitet

Många referenser att hålla reda på?

Då kan du ta hjälp av ett referenshanteringsprogram som hjälper dig att samla och organisera dina referenser. Du kan integrera referenserna med MS Word så att du kan skapa automatiska litteraturhänvisningar i din text. Läs mer i bibliotekets guide om referenshanteringsprogram här nedan.

Chatta med biblioteket!

null